Ljus Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Ljus Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Ljus Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Previous
Next

Ljus Oppdalskiffer - tidlös klassiker

Oppdalskiffer har flera nyanser av grått och en varierande ytstruktur. Skiffern är tålig, tidlös, underhållsfri och lämpar sig för både inomhus- och utomhusbruk. Skiffern är mycket lätt att forma och man kan lätt göra spår för att sedan knäcka den och man får då en mer eller mindre vinkelrät lagom rustik kant. Borstad Oppdalskiffer är ett naturligt material som ger en unik stil med sitt distinkta, men samtidigt diskreta, skandinaviska uttryck.

Ljus Oppdal NATUR

lys_oppdal_VA08481-1-p3y9qbzhb5g4xbo5iwdoq9zrblzapywg99q8ccm2a8

Rustik och obehandlad yta.

Ljus Oppdal ANTIKBORSTAD

antikkbørstet_lys_oppdal_VA08483

«Mjuk» yta med struktur.

Ljus Oppdal SILKESBORSTAD

silkebørstet_lys_oppdal_VA08485

En planad och därefter borstad yta med variation i färger och uttryck.

KANTER

Oppdal Natur levereras med huggen eller sågad kant. En huggen kant ger en lite mer naturlig känsla, medan den sågade kanten kan passa bättre vid smala fogar. Antik- och silkesborstad Oppdal levereras endast med sågad kant då kanten annars blir rundad i borstningsprocessen.

HUGGEN: Skiffern är först repad och sedan knäckt, ungefär som när man delar glas. Kanten blir grövre jämfört med en sågad kant, men ändå rät och fin.

SÅGAD: Skiffern är sågad vilket ger en slät, vinkelrät och exakt kant. Färgen på kanten blir något ljusare än vad den är på ytan.

Produkter

Minera Skifer AS är den ledande skifferproducenten i Norge, med skifferbrott i Oppdal, Otta och Offerdal i Sverige. Skifferen från Oppdal är en populär skiffer. Det har ett vackert spel och finns i många format och olika bearbetningar. En unik egenskap gör att den kan «knäckas» och på så sätt få en rak naturkant. Detta ger ett vackert naturligt utseende till terrasskanter, trappor, fönsterbrädor och smygar etc..

Skiffer i fast bredd:
Stoneart lagerför Oppdalsskiffer i vissa format i Larvik och Otta. Med tillgång från huvudlager i Oppdal kan Stoneart leverera de flesta format på kort varsel. De kan levereras med natur, antikborstad och silkeborstad yta beroende av bredd och tjocklek.

Exempel på produkter:
– Trappsteg 
– Sockellist / topplattor

Alternativ: 
– Rustik skiffer i fast bredd, 10-20 og 20-30 mm alt 11 mm alla i40 cm bredd. Sågad lang sida och knäckt på kortsidan.                           PRISVÄRT ALTERNATIV!

 

Ljus Oppdal skiffer i fast bredd - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Projekt med Ljus Oppdal i fast bredd

SKIFER I HJEMMET - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Följ oss på Instagram: Bruddskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.