Previous
Next

Skiffer i Halvor Bakkes trädgård

Stoneart har levererat skiffer till Halvor Bakkes magiska trädgård på Trae utanför Stavern i Norge. Trädgården har många olika «soner» i ett noga genomtänkt samspel. Stoneart har levererat skiffer til champagnebordet och uteköket.

Skiffer till trädgården - snabbt, enkelt och vackert

Att lägga skiffer i trädgården behöver inte vara ett omfattande projekt. Tvärt imot kan du få oregelbunden skiffer levererad, färdig anpassad till din uteplats. Halvor har valt vacker skiffer från Dovre, tjockleksjusterad till 22 mm (även möjligt med skiffer från Otta, Oppdal, Lierne og Alta). Tjockleksjustering till 15, 20 eller 22/25 mm – så att det passar perfekt till just ditt projekt.

Halvor visar hur du gör – med enkla trädgårdsredskap och ett lass med grus. Enkelt och snabbt. Hällarna är stora, så det kan vara bra att vara två för att lägga skiffern.

Skiffer är en naturprodukt. Den är först utvunnen ur skifferberget och format av erfarna skifferarbetare som utnyttjar råvaran i störst möjliga grad, så att det blir lite överskottsmaterial. Därefter delas den i hällar med olik storlek och form, så att den passar samman i ett unikt och vackert mönster.

Hur funkar det?  

  1. Du skickar en skiss med mått av området.
  2. Skiffern kapas och anpassas dina mått av erfarna skifferarbetare.
  3. Den färdigt anpassade skiffern numreras, fotograferas och förpackas.
  4. Kort tid efteråt levereras skiffern till ditt hem.
  5. Golvet eller uteplassen monteras enkelt på en dag.
Oregelbunden skiffer kan du ha ute och inne, på grus och på gjutna ytor. Norska råvaror anpassad efter skandinavisk hantverkstradition.
0
dagers produksjonstid

Vill du veta mer om färdig anpassad oregelbunden skiffer till din trädgård?

Fyll ut schemat för att få ett oförpliktande prisanslag inklusive fraktkostnader.

Färdigklippt oregelbunden skiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Dovre bruddskifer

 

Dovreskiffer

1350 meter över havet, intill nationalparken Rondane i Norge, bryts Dovreskiffer. Eftersom området befolkas av vildrenar, måste skifferbrottet drivas på ett särskilt försiktigt och miljövänligt sätt – från 1. desember till 15. juni stoppas all drift i stenbrottet för att tillåta renen ro för kalvning och förflyttning.

Skiffern är i en kvalitet bland dom allra mest kända sorter kvartcitskiffer världen om.

PRODUKTBESKRIVNING
– FÄRGVAL: Grå
– ANVÄNDNING: Inomhus / Utomhus – stöp/subbus
– TJOCKLEK: 15 og 22 mm – Justerat
– Frostsäker och tål påverkan av syra
– Klimattålig
– Tål hög belastning
– Mycket enkel att forma