Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Previous slide
Next slide

Otta takskiffer fyrkant

Takskiffer från Otta produceras i huvudsak som fyrkantformat, men kan också leveras i andra format, i olika dimensioner. Traditionellt har det varit vanligt att använda oregelbundna hällar på tak. Ottaskiffern sticker ut med sin distinkta gyllene prägel.

Ottaskiffern är en mörk fyllitskiffer som bryts i fjällen omkring Otta i Gudbrandsdalen. Ottaskiffern har färgnyanser i rostbrunt och/eller metallskimrande grått. Särskilt karaktäristiskt är kluster eller rosetter av långa svarta amfibolitkristallet och små kristaller av granat.

Skiffern bildades av ler och sandsediment under den kaledoniska fjällkedjan och omvandlades och förvandlades. Fyrkantsskiffer är det mest använda formatet av en klassiska Ottaskiffern. Från små till stora format.

Ritningen ovan visar hur takskiffern ligger på taket. Läktavståndet anpassas storleken. Stoneart har ett detaljerat schema över storlekar på läktar som vi levererar. 

Många monterar skiffertaket själv, med hjälp från hantverkare, familj eller vänner. Stoneart kan också erbjuda fullständigt pris inklusive arbetet med anläggning av våra samarbetspartner.

Otta takskiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Otta takskiffer produceras som fyrkantskiffer i två storlekar; 38×38 cm och 47×47 cm. Skiffern är klippt på långsidorna och kapad med såg på de två kortare sidorna. Det är färdiga hål för skifferstift.

Ottaskifer levereras i färgen svart med möjlighet för 5% rost. Över tid vill skiffern vid påverkan av sol och fukt utveckla en gyllene rostfärg.

 

Ottaskifer - monterad utomhus

Skiffer från Otta är en mörk skiffer som i kontakt med sol och regn gradvis får en gyllene, rostfärgad yta med levande ljusspel om den monteras utomhus. På bilden ser man klubbhuset till «The Scandinavian» som ligger 25 minuter norr om Köpenhamn – där monterades i 2010 Otta takskiffer med 5% rost i 2010. När fotografen kom tillbaka hade Ottaskiffern fått ett helt annat utseende.

Bilder av tidigare projekt med Otta takskiffer fyrkant

BROSCHYR SKIFFERTAK - 28 sidor INSPIRATION

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskiffer - olika format

Vår fyrkantsskiffer är vår bäst säljande takskiffer.  Välj mellan 40×40, 50×50 och 60×60 format. Fyrkantskiffer är det billigaste alternativet, både i inköp och montering.

Dropskiffer / lappskiffer / tungskiffer – är en typ som används ofta i städer, på offentliga byggnader och kyrkor. 30×50 lagerförs. Andra format produceras på beställning. 

Allt fler väljer numera vår rektangulära takskiffer. Ett gammalt format som är på väg tillbaka. Levereras i storlekar upp till 30×50 cm.

Följ oss på Instagram: Takskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara önskar lite inspiration og idéer.