Alta takskiffer drop 10x16"
Alta takskiffer drop
Foto: Nils Refve
Alta takskiffer drop
Foto: Vidar Hoel
Previous slide
Next slide

Alta takskiffer drop

Med sin enastående kvalitet finns det få produkter som är mer använda än Altaskiffer till tak. Lappskiffer monteras med den runda kanten nedåt. Av denna handgjorda lappskiffern har vi följande dimensioner; 8×14″, 10×16″, 12×18″.
Foto: Stoneart AS / Altaskifer AS

Ritningen nedan visar de olika formaten för 12×18″ lappskiffer. Guide för läggning för de olika storlekarna hittar du under.

Ritningen ovan visar hur takskiffern ligger på taket. Avståndet mellan läktarna anpassas till storleken. Stoneart har ett detaljerat schema med översikt över alla storlekar av Alta lappskiffer. Många monterar skiffertaket själv med hjälp av hantverkare, familj eller vänner. Stoneart kan också erbjuda fullständigt pris på arbetet utfört av en av våra samarbetspartner.

Alta takskiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Tekniska data

Alta lappskiffer till tak levereras i tre storlekar. Skiffern är klippt på alla kanter, och det finns två slitsar för fäste med skifferstift.

Skiffern levereras i tre tjocklekar. Den tunnaste på 8-12 mm läggs längst upp på taket. Den tjockaste på 16-20 mm läggs längst ned. Tjockleken emellan dessa läggs i mitten.

Vikten är ungefär 75 kg per kvadratmeter färdigt tak.

Bilder av tidigare projekt med Alta takskiffer drop

BROSCHYR SKIFFERTAK - 28 sidor INSPIRATION

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Vår fyrkantsskiffer är vår bäst säljande takskiffer.  Välj mellan 40×40, 50×50 och 60×60 format. Fyrkantskiffer är det billigaste alternativet, både i inköp och montering.

Dropskiffer / lappskiffer / tungskiffer – är en typ som används ofta i städer, på offentliga byggnader och kyrkor. 30×50 lagerförs. Andra format produceras på beställning. 

Allt fler väljer numera vår rektangulära takskiffer. Ett gammalt format som är på väg tillbaka. Levereras i storlekar upp till 30×50 cm.

Följ oss på Instagram: Takskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara önskar lite inspiration og idéer.