Stoneart - din leverantör av skiffer och natursten

Kompetens, kvalitet, kundeservice och pris!

Stenbranschen är en gammal «industri». Det samma gäller för produkterna vi jobbar med. Produkter som inte tillverkas, men utvinns och förädlas. De yngsta produkterna har sitt ursprung för några tiotals miljoner år sedan, andra så mycket som för hundra miljoner år sedan. Produkterna är från en tid när kontinenterna formades, och de har sett istider och varma perioder komma och gå.

Tidigare blev sten- och skifferprodukter lokalt utvunna och användna. Det är i många avseenden en jordbruksprodukt som i vår tid blivit en handelsvara som finner sin väg till alla marknader.

Norge är en stor exportör av stenprodukter till världsmarknaden. Larvik med sin förekomst av Larvikitt är den största exportören. Den har lockat branschfolk från hela världen till Larvik för att köpa block och lära sig om Larvikittens egenskaper. Detta lade grundstenen för etableringen av Stoneart.

2011 beslutade företaget att utveckla sin försäljning via nätet och utvidga marknaden till hela Norge. Detta var något helt nytt inom stenbranschen. Strategin fungerade, och växten 2012 gjorde att företaget för första gången fick utmärkelsen Gasellebedrift under 2013. Vi har kunder från hela landet och har kontakt via nätet, telefon och e-post.

Efter fler och fler förfrågningar och levereranser till kunder i Sverige. Öppnade Stoneart 2016 en svensk webbsida och nyanställde för att på bästa sätt kunna betjäna den svenska marknaden.

Stoneart växer genom att leverera bra produkter och ha goda referenser. Nöjda kunder är vår bästa marknadsföringskanal, och vi sträcker oss långt för att göra kunden nöjd. Du skall veta att du kan lita på Stoneart!

Stoneart ska vara annorlunda jämfört med de traditionella sten- och skifferhandlarna. Det gör oss till en bättre partner för våra kunder, leverantörer och samarbetspartners.

  • Vi har fokus på kostnader, men betalar för kvalitet.
  • Vi har krav på våra producenter, men är en lojal och pålitlig partner.
  • Vi lägger informationen på nätet, men är tillgängliga för våra kunder.
  • Vi kan en hel del om sten, men strävar hela tiden efter att lära oss mer.

Miljö

Sten är en produkt som skapats av naturen under många miljoner år, utan vare sig koldioxidutsläpp, biprodukter eller miljögifter. Vi bryter och vidareförädler den lokalt på plats och transporterar med båt till vårt lager, en metod som ger de lägsta Co2 utsläppen. Den färdiga produkten är underhållsfri och varar i många generationer.

Detta kan jämföras med t.ex. ett plåttak som i tillverkningsprocessen kräver en stor mängd energi, och färgen som taket målas med innehåller oftast miljöfarliga ämnen såsom DCOIT, Jodokarv, Zynkpyriton och Diurion. Därtill kan ett plåttak behöva målas med 7-10 års mellanrum. Ett skiffertak är underhållsfritt och har en hållbarhet på minst 100 år.

FDES-SERTIFISERING

BRE GLOBAL VERIFIED

ISO 14001

CARBON NEUTRAL

Økonomi & soliditet

Stoneart är ett litet företag i växt. I 2021 fortsatte tillväxten, med tillfredställande lönsamhet. Företaget har god ekonomi och finansiering, och är starkt rustade för fortsatt växt. Det är viktigt för oss, våra kunder och våra samarbetspartners att Stoneart har en sund ekonomi. Det säkrar långsiktiga relationer på produkter som ska vara i generationer.

På länken nedan kan du kan du se våra offentliga tal på proff.no

https://proff.no/selskap/stoneart-as/larvik/byggevarer/IGCN3RA03G4/
Gasellebedrift

Stoneart fick i 2017 utmärkelsen «Gasellebedrift» för femte året i rad.
För att uppnå Gasellebedrift måste företaget de senaste fyra åren ha haft:

Vi har haft vidare växt alla år efter det, men inte lika stark mätt i procent.

 

  • Omsättning på minst en miljon
  • Levererat en godkänd bokföring
  • Minst ha dubblat omsättningen
  • Ha ett positivt driftsresultat
  • ökad omsättning varje år

Filosofi

Produkterna vi säljer har med omsorg valts för att återspegla vårt nordiska kulturarv och byggtraditioner. Vi säljer endast produkter av högsta kvalitet som är omsorgsfullt sammansatta av personer som är experter på sitt område. Våra produkter är ett resultat av vår egen produktutveckling, och som producerats specifikt för våra ändamål. 

«När man ser på detaljerna så ser man även skillnaden på råvaror och element från olika leverantörer på marknaden. För vissa är volym och lågt produktionspris det viktigaste. Stoneart ställer högre krav på kvalitet och produktion – vilket leder till högre produktionskostnad. Resultatet är en produkt som är etiskt producerad och av högsta kvalitet. Då är vi alla vinnare.»