Stoneart takskiffer fyrkantig
Alta takskiffer drop
Stoneart takskiffer fyrkantig
Stoneart takskiffer rektangulär
Stoneart takskiffer fyrkantig
Previous slide
Next slide

stoneart.se är för närvarande under uppdatering och översättning, vi uppdaterar kontinuerligt.

Har ni några frågor ta gärna kontakt med oss på post@stoneart.se eller på telefon +47 33 17 99 80

SKIFFERTAK // HÅLLBART, VACKERT OCH PRISVÄRT!

Ett skiffertak har enestående kvalitet, är underhållsfritt och skyddar mot väder och vind i många generationer. Ett vackert tak som ändrar sig med ljuset och årstiderna. Ett skiffertak står för estetik, kvalitet och miljöengagemang.  

Takskiffer är Stonearts viktigaste produkt. Vi har levererat många hundra tusen kvadratmeter till privata och offentliga byggnader; både ny och återanvänd skiffer, både norsk och importerad skiffer. Så har vi bildat erfarenhet och kunskap om skiffer. Vi arbetar med taktäckare med omfattande erfarenhet, och diskuterar problemer och möjligheter. Så lär vi ständigt något nytt om skiffertak. Vi delar gärna av kunskapen, så att flera kan få glädje av ett vackert skiffertak!

Fyrkantskiffer

Vår fyrkantsskiffer är vår bäst säljande takskiffer.  Välj mellan 40×40, 50×50 och 60×60 format.

Dropskiffer

Dropskiffer / lappskiffer / tungskiffer – är en typ som används ofta i städer, på offentliga byggnader och kyrkor. 30×50 lagerförs. Andra format produceras på beställning.

Rektangulär

Allt fler väljer numera vår rektangulära takskiffer. Ett gammalt format som är på väg tillbaka.

Hälltak

När våra förfäder reste sina första byggnader lades stora skifferhällar på taket. Senare infördes mindre format, och de gamla hälltaken glömdes bort.

Vid inspelningen av Stugfixarna Norge på Sommarøy tog vi fram det gamla hälltaket – anpassat formatet på moderna byggnader, men med det samma traditionella uttrycket. 

Här används stora hällar från Oppdal. 40 cm bredd, tjocklek på 2-3 cm och längder upp till 110 cm. Ett helt unikt tak, vackert och hållbart!

Fyrkantskiffer

Stoneart takskiffer fyrkant

Stoneart har levererat takskiffer till den norska marknaden i 15 år. Skiffern är testad hos Sintef och flera andra laboratorier både inom Europa och i resten av världen. Skiffern levereras i flera färger som koksgrå, grå och rost. Alla med ett vackert sken som ändras med ljuset och årstiderna.

Otta takskiffer fyrkant

Ottaskifer är en mörk skiffer som gradvis blir mer gyllene och rostfärgad när den läggs på taket. Hur lång tid processen tar beror på miljön den utsätts för, och variationer i materialen. Levereras i två storlekar och är tjockleksjusterad till 12 mm. 

Alta takskiffer fyrkant

Altaskifer är en grå kvartcitskiffer med ett vackert sken i gråtoner. Den levereras i fem storlekar, från 34 x 34 cm till 63 x 63 cm. Den levereras i tjocklekar på 8 till 22 mm. De tjockaste och tyngsta hällarna läggs längst ned på taket.

 

Dropskiffer

Stoneart takskiffer drop

Stoneart  lappskiffer finns på lager i format 30 x 50 cm, som ger ca 14,5 hällar per m². Ett annat läktsystem än Altaskifer. Takskiffer drop levereras också efter mått till olika restaureringsprojekt. 

Alta takskiffer drop

Efter att Ålesund stad brann i 1904, restes staden igen med takskiffer drop från Alta på taken. Skiffern används mycket på äldre offentliga byggnader som kyrkor, stationsbyggnader och sjukhus. Leveras i tre storlekar.

Rektangulär skiffer

Stoneart takskiffer rektangulär

Stoneart leverar rektangulär takskiffer i två storlekar. Bilden visar den minsta på 25×40 cm. Rektangulär takskiffer levereras även till många restaureringsprojekt på specialmått. 

Alta takskiffer rektangulär

Altaskifer levererar rektangulär takskiffer i två storlekar. Vackert på äldre byggnader och passar även i stil med modern arkitektur. 

BROSCHYR SKIFFERTAK - 28 sidor INSPIRATION

Läs mer om skiffer och anledningar att välja skiffertak – Bilder och berättelser från olika projekt över hela Norge.

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

MONTERING AV SKIFFERTAK

Montering av skiffertak är enkelt – när man kan det! Stoneart samarbetar med olika företag som har specialiserats på montering av skiffertak. Vi kan därför ge dig ett komplett pris på skiffertak – inklusive montering.

 Är du byggmästare eller vill göra monteringen själv har vi handledning som hjälper dig att genomföra projektet på ett bra sätt.

Följ oss på Instagram: Takskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.