Alta takskiffer fyrkant 13x13"
Alta takskiffer fyrkant 15x15"
Alta takskiffer fyrkant 15x15"
Alta takskiffer fyrkant 18x18"
Previous slide
Next slide

Alta takskiffer fyrkant

Taket är husets femte, och kanske viktigaste fasad. Täckt med skiffer är det underhållsfritt, och med sin enastående kvalitet är det få material som återvinns mer än Altaskiffer. Fyrkantskiffer monteras diagonal med spetsen nedåt. Av den handgjorda fyrkantskiffern produceras följande dimensioner: 13×13″, 15×15″, 18×18″, 21X21″ och 24×24″.
Foto: Stoneart AS / Altaskifer AS

Ritningen nedan visar de olika formaten för 13×13′ takskiffer. Guide för läggning för de olika storlekarna hittar du till höger.

Ritningen ovan visar hur takskiffern ligger på taket. Läktavståndet anpassas storleken. Stoneart har ett detaljerat schema över storlekar på läktar från Altaskifer. Många monterar skiffertaket själv, med hjälp från hantverkare, familj eller vänner. Stoneart kan också erbjuda fullständigt pris inklusive arbetet med anläggning av våra samarbetspartner.

Alta takskiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Alta fyrkantskiffer levereras i fem storlekar. Den är klippt på alla sidor, och har slitsar för fäste med skifferstift. 

Skiffern levereras i tre tjocklekar. Den tunnaste på 8-12 mm läggs längst upp på taket. Den tjockaste på 16-20 mm läggs längst ned. I mellan dessa läggs tjockleken emellan.

På det största formatet är tjockleken två mm större på alla sorteringar – från 10 till 22 mm.

 Vikt är ca 60 kg per kvadratmeter färdigt tak.

 

Bilder av tidigare projekt med Alta takskiffer fyrkant

BROSCHYR SKIFFERTAK - 28 sidor INSPIRATION

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskiffer - olika format

Vår fyrkantsskiffer är vår bäst säljande takskiffer.  Välj mellan 40×40, 50×50 och 60×60 format. Fyrkantskiffer är det billigaste alternativet, både i inköp och montering.

Dropskiffer / lappskiffer / tungskiffer – är en typ som används ofta i städer, på offentliga byggnader och kyrkor. 30×50 lagerförs. Andra format produceras på beställning. 

Allt fler väljer numera vår rektangulära takskiffer. Ett gammalt format som är på väg tillbaka. Levereras i storlekar upp till 30×50 cm.

Följ oss på Instagram: Takskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara önskar lite inspiration og idéer.