Alta Skifferplattor
Foto: Altaskifer AS
Alta Skifferplattor
Foto: Altaskifer AS
Alta Skifferplattor
Foto: Altaskifer AS
Alta Skifferplattor
Foto: Altaskifer AS
Alta Skifferplattor
Foto: Altaskifer AS
Previous
Next

Altaskifer till golv, trappa och terrass

Skiffern i Alta har bildats genom miljoner av år, under extremt höga temperaturer och tryck. Den är utsatt för det hårda väder och vind vi känner från Skandinavien. Den är ett av de hårdaste byggmaterial vi känner till, men måste utvinnas med stor försiktighet. Känsliga och erfarna händer med hammare och mejsel säkerställer den höga kvaliteten.

Plattor med naturyta ger golv inomhus ett rustikt uttryck. Skiffern är skön att gå på, och passar särskilt till badrum och andra våtareal på bakgrund av halksäkerheten och vattentåligheten. Golv från Altaskifer används vanligtvis med naturyta, och produceras i många olika bredder, längder, tjocklekar och former. Tjockleken bestäms ut i från underlaget, och om plattorna läggs på lim eller murbruk. Altaskifer kan också levereras med justerad tjocklek.

Altaskifer har et spel i gråtoner, och en yta som ger ett vackert och levande naturstensgolv. Bilderna över visar spännet i färg och struktur som finns för Alta skifferplattor. Utehällar eller rustika skifferplattor har en grövre sortering än skifferplattor. Mer variation i tjocklek, färgpunkter (röda) och kalkroser. Beläggning är samma sortering som utehällar eller rustika skifferplattor, men i en tjockare format.

Ett skiffergolv som monteras inomhus kan med fördel impregneras. Det gör renhållet enklare, och bidrar till att skiffern håller sig lika vacker år efter år. Stoneart anbefaller Akemi Anti-flekk.

Produkter

Altaskifer erbjuder skifferplattor i olika format. Stoneart anbefaller tjockleksjusterad skiffer. Denna har bättre kvalitet, och är enklare och billigare att montera. Skiffer i fallande (varierande) längder get bättre utnyttjande av skiffern, och är ett billigare alternativ än skiffer med lika format.

Skifferplattor:
 Stoneart för Alta skifferplattor i justerad tjocklek 15 mm, i bredderna 20, 30 och 40 cm. Andra tjocklekar, bredder och lika format är beställningsvara.

Tilhörande produkter:
– Trappsteg i 25, 30 eller 40 mm tjocklek. Bredder från 30 till 40 cm. Längder upp till 180 cm.
– Uppsteg i bredder från 12,5 till 25 cm. Längder från 90 till 150 cm.
– Sockellist i 15 mm tjocklek. Höjd 60 och 80 cm.

Alternativ: 
– Utehällar/rustika skifferplattor. Skifferplattor med justerad tjocklek på 20 eller 30 cm, med avvikelse på +/- 4 mm. Större variation i yta och inslag av röda färgpunkter och kalkroser. Kan ha skarpa skift på intill 4 mm.
– Beläggningshällar – som utehällar. Tjocklek från 20 till 80 mm. Kan även levereras justerade till 40 och 60 mm tjocklek

Se exenpelpriser på Alta skifferplattor i våran webshop >>

Önskar du erbjudande på skiffer till just ditt projekt – fyll in schemat.

Altaskiffer i fast bredd - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Projekter med Alta skifferplattor

SKIFFER TILL HEMMET - 40 sidor INSPIRATION

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Följ oss på Instagram: Bruddskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.