Liskifer skifferplattor
Foto: Stoneart AS
Liskifer från produktionsanläggningen
Foto: Stoneart AS
Liskifer från skifferbrottet
Foto: Stoneart AS
Previous
Next

Liskifer - skiffer med variation och liv

Liskifer håller till i Lierne kommun i Norge. Skifferförekomsten ligger nära svenska gränsen, och är del av en stor förekomst av kvartcitskiffer. Över gränsen österut, mot Jämtland, bryts Offerdalsskiffern som har många likheter med Liskifer.

Liskifer bildades för ca 500 miljoner år sen, och består av kvarts, fältspat och glimmer. Den har en tät struktur, och påverkas inte av väder och vind. Den naturliga ytan har en särskild glans som gör att den inte behöver ytterligare behandling av ytan.

Skiffern ligger i lag på 4-6 meter som växlar mellan ljus grön och grå/mörk skiffer med en viss färgvariation i lagen. Ytan varierar mellan helt slät till grov. Den delen av förekomsten som är undersökt visar att det finns mer än 900 000 m³ – tillräckligt för drift i lång tid framöver.

Liskifer är inte lika känd som skiffer från Oppdal, Otta och Alta. Ett mindre skifferbrott med mindre skala på produktionen, med produkter av hög kvalitet.

Liskifer är en grå skiffer med mycket spel i ytan. Mörkare än Ljus Oppdal, och kan upplevas mörkare och mer full av liv än Altaskifer.

Liskifer produceras i 15 mm tjocklek, och i olika bredder. Längderna blir så långa som skifferhällarna ger möjlighet för – i bland upp mot 100 cm. Innan förpackning sorteras skiffern. Hällar med jämn och slät yta blir till plattor, medans hällar med grövre ytstruktur med mer variationer blir till utehällar.

Liskiffer plattor och utehällar ligger båda klara för inspektion på en större golvareal i Stonearts utställning i Larvik, Norge.

Produkter

Stoneart erbjuder skifferplattor i olika format. Vi anbefaller tjockleksjusterad skiffer – den har normalt bättre kvalitet och är både snabbare och rimligare att montera. Skiffer i fallande (varierande) längder ger bättre utnyttjande av skiffern, och är ett billigare alternativ än skiffer med fasta mått.

Skifferplattor:

Stoneart har Liskifer plattor justerat till 15 mm i bredder på 20, 30 och 40 cm. Andra tjocklekar, bredder och format är beställningsvara.

Tillhörande produkter:
Trappsteg i 25 mm tjocklek. Bredder från 30 till 40 cm, längder upp till 180 cm.

Alternativ: 
Utehällar – rustika skifferplattor. Skifferplattor med justerad tjocklek på 15 mm. Mera variation i ytstruktur

Se exempelpriser på Liskifer skifferplattor i våran webshop >>

Önskar du att få erbjudande på just ditt projekt? Fyll ut schemat.

Liskiffer i fast bredd - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Projekt med Liskifer

SKIFFER I HEMMET - 40 sidor INSPIRATION

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Följ oss på Instagram: Bruddskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.