Ljus Oppdal uteskiffer
Foto: Minera Skifer AS
Ljus Oppdal skifferplattor
Foto: Minera Skifer AS
Ljus Oppdal uteskfifer
Foto: Minera Skifer AS
Previous
Next

KAMPANJ - Ljus Oppdal uteskiffer

Slitstark skiffer för golv, terrass och uteområde

KAMPANJPRODUKT
Utomhushällar var en ny produkt i 2021. Intresset var stort, och det blev leveranstid genom sesongen. Stoneart har köpt in stora volym av produkten inför 2022-säsongen. Produkten har flera fördelar, som gör det så eftertraktat:

  • Kvalitet. Produceras av Minera Oppdal, Norges största skifferproducent. Skiffern har hög kvalitet, och ett särskilt färgspel som är typiskt för just denna skiffern. Skiffern från Oppdal är också enklare att bearbeta än andra norska skiffersorter.
  • Produkten. Utomhushällar kommer i 40 cm bredd, och längder från 50 till 120 cm. Stora format gör att skiffern verkligen kommer till sin rätt. Den är sågad på 40 cm bredd, som ger jämna och smala fogar. På ändarna är skiffern knäckt. 
  • Utomhushällar produceras på ett nytt sätt – stora sågar skär skifferblocken i bredder på 40 cm. Längden på blocken är typiskt 3-4 meter. Erfarna skifferarbetare klyver blocken i tunna hällar, og delar dem sedan i passande längder. Att skiffern redan har fått en bredd på 40 cm sparar arbete.
Oppdal utomhushällar är en fantastisk produkt till ett oslagbart pris!

VAD ÄR UTOMHUSHÄLLAR?
Utomhushällar
 är en skifferprodukt med rektangulär form och egenskaper som gör den särkilt lämpad till utomhus användning – men många väljer även denna produkten inomhus. Hällarna läggs med 10 mm fogar, och finnes i fallande längder och tjocklek på 10-30 mm.

Skiferplattor är i princip det samma som utomhushällar, men med en jämnare och mer enhetlig yta som ger enklare renhåll. Skifferplattor föredras ofta inomhus, men läggs ofta även på terrasser.

Tjockare häller kallas beläggningshällar. Dessa är typiskt från 40 till 80 mm tjocka, och används på trafikerade områden som uppfarter, torg och parker med mera.

Oregelbunden skiffer är naturligt formade unika hällar som tillpassas varandra på ett sätt som ger minst möjligt överskottsmaterial. Används både inomhus och utomhus.

Utomhushällar 10-20 mm

Utomhushällar 10-20 mm - kr 799,- per kvm

För anläggning på fästmassa eller murbruk.

Priset gäller pallar á 20 kvm. Tillägg tillkommer för mindre mängder kr 100 pr kvm. Minsta mängd 5 kvm.

Utomhushällar justerade 11 mm

Utomhushällar 11 mm justerade - kr 1049,- per kvm

För anläggning på fästmassa eller murbruk.
ris per kvm. Minsta mängd 5 kvm.

Något grövre yta gör stenen halkfri och mycket väl lämpad til ingångsparti och hall.

Skifferplattor justerade 11 mm

Skifferplattor 11 mm justerade - kr 1349,- per kvm

För anläggning på fästmassa eller murbruk.
ris per kvm. Minsta mängd 5 kvm.

Sorterad skiffer med en utsökt, finare yta – enklare att rengöra. Särskilt lämplig till badrum, kök eller korridorer.

Skifferlist i ljus Oppdal

Skifferlist 6 cm - kr 250,- pr meter

Skifferlist i 6 cm höjd, 11 cm tjocklek i fallande längder. Kanten är sågad för enklare rengöring. Kan även monteras på vägg med monteringslim. Fogas med silikon utan olja/fett, som sätter märken på skiffern.

Utomhushällar 20-30 mm

Utomhushälalr 20-30 mm - kr 849,- per kvm

För anläggning i fästmassa/murbruk eller lösmassa /sand/grus).

Pris vid köp av hel pall á 15 kvm.

Önskar du erbjudande på utomhushällar?

Vi skickar gärna ett erbjudande på utomhushällar. Fyll in schemat bredvid, och du mottar snart ett oförpliktande erbjudande från oss.

Önskar du inspel från oss använder du meddelande-fältet. Lägg gärna vid en bild eller skiss på ditt projekt. Ange gärna också när du tänker genomföra projektet, så vi kan hålla dig uppdaterad på gällande leveranstider.

Vid accept av erbjudandet får du en orderbekräftelse med betalningsinformation, och vi levererar skiffern till dig inom avtalat tid.

Tips till montering av okalibrerad skiffer!

Start video

Ljus Oppdalsskiffer i fallande längder - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Har du några frågor? Ta gärna kontakt med oss!

Stoneart kan skiffer. Vi delar gärna av vår erfarenhet, och ser till att du får produkten som passar bäst till just ditt projekt.

Enkel montering med tjockleksjusterade skifferplattor!

Kvartsitskiffer är frostsäker och passar även med golvvärme. Den kan levereras tjockleksjusterad – vilket gör den enkel, snabb och billig att lägga. Kvarsitskiffer är en av de hårdaste bergarter vi känner till, och nästan omöjlig att slita ut!

Finns också för att lägga i trappa som trappsteg. Kan levereras i flera bredder och längder, med natur eller sågad/polerad kant.

Utomhushällar har en grov yta som passar perfekt til terrass och altan. Kan även användas inomhus. Kolla även ut skifferplattor för skiffer med jämnare yta och mindre avvikelser på tjocklek och mått.