FÄRDIGKLIPPT OREGELBUNDEN SKIFFER

Du kan enkelt lägga oregelbunden skiffer på egen hand!

Halvor Bakke från Stugfixarna Norge har fått oregelbunden skiffer i trädgården på sin gård Trae utanför Stavern i Norge. Han har valt stora hällar med oregelbunden skiffer från Dovreskifer – prefabrikerad i Stonearts anläggning på Otta.

Enkelt att lägga, funktionellt och underhållsfritt. Vackert, och perfekt anpassat Halvors trädgård med champagnebord och tillhörande stolar.

I videon kan du se före- och efterbilder, och ta del i processen när skiffern i Halvors trädgård monterades. Se hur det blev efter endast en dags arbete – skulle du vilja ha det samma på din uteplats?

Vi levererar skiffergolv till alla uteplatser så länge vi får en skiss med mått. Du får ett färdigt skiffergolv levererat. Inget avfall – och ingen överskottsprodukt!

Halvor fick hjälp av Stoneart att lägga oregelbunden skiffer från Dovre på sin uteplats, med en areal på 8 kvadratmeter. Klart på en enda förmiddag!

Start video

Hur går du fram?  

Skicka en e-post till post@stoneart.se, eller fyll in i schemat till höger. Inom kort vil du motta ett oförpliktande erbjudande. Om erbjudandet är interessant händer därefter:

  1. Du skickar en skiss med mått av området.
  2. Skiffern kapas och anpassas efter dina mått av erfarna skifferarbetare.
  3. Den färdigt anpassade skiffern numreras, fotograferas och förpackas.
  4. Kort tid efteråt levereras skiffern till ditt hem.
  5. Golvet eller uteplassen monteras enkelt på en dag.

Färdigklippt oregelbunden skiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Vårt urval av orgelbunden skiffer:

Ljus Oppdal

Mörk Oppdal

Dovreskiffer

Otta Pillarguri

Otta rost

På förfrågan kan vi även leverera färdig anpassad oregelbunden skiffer av:
Altaskiffer
Liskiffer
Offerdalskiffer

Klippning eller användning av vinkelslip:

Det råder delade meningar om temat. Men Stoneart har ingen tvekan: Oregelbunden skiffer ska klippas! Varför läser du mer om här >>>

Tvätt och rengöring av skiffer:

Tvätt, rens och impregnering av skiffer kan bli nödvändigt efter montering, eller om olyckan varit ute med spill. Se hur man gör här >>>

Ljus Oppdal

Ljus Oppdal är vår mest populära skiffer. Skiffern är naturlig, med nästan helt rak kant. Oppdalsskiffer har olika gråtoner och en varierad ytstruktur.  Skiffern är tålig, tidlös och underhållsfri – den passar dessutom lika bra både inomhus och utomhus. Ljus Oppdal skiffer produceras av Minera Skiffer.

Skiffern är enkel att forma, och man kan enkelt göra spår för att sedan knäcka eller hugga skiffern i tu, vilket ger en rustik, nästan vinkelrät kant. Den kan även formas til hörn och valv.

PRODUKTBESKRIVNING:
– FÄRGVAL: Grå
– ANVÄNDNING: Inomhus / Utomhus – stöp/subbus
– TJOCKLEK: 15, 20 og 25 mm – Justerad
– Frostsäker og tål påverkan av syra
– Klimattålig
– Tål hög viktbelastning
– Lätt att forma

Mörk Oppdal

Oppdalskiffern har flera mörkare gråtoner och en vacker yta med varierande struktur. Skiffern är hållbar, tidlös och underhållsfri – den passar dessutom väl till både inomhus och utomhus användning. Mörk Oppdal skiffer kommer från Oppdal Sten AS.

Skiffern är enkel att forma, kan enkelt märkas om knäckas eller huggas och får en rustik, nästan vinkelrak kant. Den kan även enkelt formas til hörn och valv.

PRODUKTBESKRIVNING
– FÄRG: Mörk grå
– ANVÄNDNING: Inomhus / Utomhus – stöp/subbus
– TJOCKLEK: 15, 20 och 25 mm – Justerad
– Frostsäker och syrbeståndig
– Klimattålig
– Tål stor belastning
– Mycket enkel att forma

Dovreskiffer

1350 meter över havet, intill nationalparken Rondane i Norge, bryts Dovreskiffer. Eftersom området befolkas av vildrenar, måste skifferbrottet drivas på ett särskilt försiktigt och miljövänligt sätt – från 1. desember till 15. juni stoppas all drift i stenbrottet för att tillåta renen ro för kalvning och förflyttning.

Skiffern är i en kvalitet bland dom allra mest kända sorter kvartcitskiffer världen om.

PRODUKTBESKRIVNING
– FÄRGVAL: Grå
– ANVÄNDNING: Inomhus / Utomhus – stöp/subbus
– TJOCKLEK: 15 og 22 mm – Justerat
– Frostsäker och tål påverkan av syra
– Klimattålig
– Tål hög belastning
– Mycket enkel att forma

Otta Pillarguri

En frostsäker skiffer som är enkel att bearbeta, med färg som varierar från svart till mörk grå. Inslag av hornblendekristaller och granat bidrar till det unika uttrycket som både förvånar och imponerar. Otta Pillarguri kommer från Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVNING:
– FÄRGVAL: Svart – kan levereras med 10% rost
– ANVÄNDNING: Inomhus / utomhus i subbus
– TJOCKLEK: 15, 20 og 25, och 20-30 mm
– Frostsäker
– Lätt att forma
– Vacker, tredimensionell yta av glimmer, hornblende- och granatkristaller
– Kan få en gyllene patina vid montering utomhus

Otta Rost

Otta Pillarguri som har bli eksponert for luft og fuktighet og utviklet en rustlingnende overflate. Et unikt produkt med begrenset tilgjengelighet. Otta Pillarguri som har exponerats för luft och fuktighet, och därför har utvecklat en rostliknande yta. En unik produkt med begränsad tillgänglighet. 

PRODUKTBESKRIVNING:
– FÄRGVAL: Rostfärgad
– ANVÄNDNING: Inomhus
– TJOCKLEK: 15 och 8-17 mm 
– Frostsäker

SKIFFER I TRÄDGÅRDEN - 40 sider INSPIRATION

SKIFER-I-HAGEN-600.jpg