Minera Skiffer Oppdal
Skiffer från Oppdal är enkel att forma. Skifferhällan märks, innan den bräcks av eller kapas. Denna egenskap gör skiffer från Oppdal unik
Läs mer
Minera Skiffer Otta
Skiffer från Otta har ett speciellt färgspel och glimmer som ger ett unikt uttryck. När den bryts från berget är den svart, men den blir efter hand gyllene och rostfärgad med karakteristiska rosetter av svarta kristaller.
Läs mer
Minera Skiffer Offerdal
Skiffer från Offerdal är hård och solid sten med mörkgrå och något vågig yta. Högt motstånd mot slitage och halkbestandighet gör att den är väl lämpad för areal med stor trafik.
Läs mer
Dovreskiffer
Uttag av Dovreskiffer föregår i Hellbergsbrottet, som ligger 1350 möh tätt intill vackra Rondane nationalpark, 25 km österut för Dovre.
Läs mer
Liskiffer
Liskiffer bryts ock förädlas i Lierne i Trøndelag. Skifferförekomsten bildades för 650 millioner år sedan, är en del av Offerdalsdekket och ligger nära svenska gränsen.
Läs mer
Altaskiffer
Skiffer från Alta är bildad genom miljoner av år, med extrema temperaturer och enormt högt tryck. Den är väl anpassad för det hårda väder och tuffa klimat som finns här.
Läs mer
Rocks of Norway
Produkterna från Rock of Norway är tillverkade av olika varianter av Larvikitt - Norges nationalsten dessutom och en utav världens mest eftertraktade stensorter.
Läs mer
Cupa Pizarras
Världens största producent av skiffer till tak och fasad finns i Galicia nordväst i Spanien. Stoneart er Cupa Pizarras samarbetspartner i Norge och Sverige.
Läs mer
Previous slide
Next slide

Minera Skiffer - Oppdal

Minera Skiffer - Otta

Minera Skiffer - Offerdal

Dovreskiffer

Liskiffer

Altaskiffer

Rocks of Norway

Cupa Pizarras