Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Otta takskiffer fyrkant
Minera Skifer AS
Previous
Next

Otta takskiffer fyrkant

Takskiffer från Otta produceras i huvudsak som fyrkantformat, men kan också leveras i andra format, i olika dimensioner. Traditionellt har det varit vanligt att använda oregelbundna hällar på tak. Ottaskiffern sticker ut med sin distinkta gyllene prägel.

Ottaskiffern är en mörk fyllitskiffer som bryts i fjällen omkring Otta i Gudbrandsdalen. Ottaskiffern har färgnyanser i rostbrunt och/eller metallskimrande grått. Särskilt karaktäristiskt är kluster eller rosetter av långa svarta amfibolitkristallet och små kristaller av granat.

Skiffern bildades av ler och sandsediment under den kaledoniska fjällkedjan och omvandlades och förvandlades. Fyrkantsskiffer är det mest använda formatet av en klassiska Ottaskiffern. Från små till stora format.

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle formatene vi leverer.

Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Otta takskiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Otta takskifer produseres som firkantskifer i to størrelser; 38×38 og 47×47 cm. Skiferen er klipt på langsidene og kappet med sag på de to korte sidene. Det er ferdig boret hull for skiferstift.

Ottaskiferen leveres som sort med mulighet til 5% rust. Over tid vil skiferen med påvirkning av sol og fuktighet, få en gyllen rustfarge. 

 

Ottaskifer - montert ute

Ottaskiferen er en mørk skifer, som i kontakt med sol og regn gradvis får en gyllen / rusten farge og et levende spill dersom den er montert ute. På bildet ser du golfklubben «The Scandinavian» som ligger 25 minutter nord for København hvor det var montert Otta takskifer med 5% rust i 2010. Når fotografen kom tilbake i 2018 hadde Ottaskiferen fått et helt annet utseende.

Bilder av tidigare projekt med Otta takskiffer fyrkant

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Vår fyrkantsskiffer är vår bäst säljande takskiffer.  Välj mellan 40×40, 50×50 och 60×60 format.

Dropskiffer / lappskiffer / tungskiffer – är en typ som används ofta i städer, på offentliga byggnader och kyrkor. 30×50 lagerförs. Andra format produceras på beställning.

Allt fler väljer numera vår rektangulära takskiffer. Ett gammalt format som är på väg tillbaka.

Följ oss på Instagram: Takskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.