Previous
Next

Snö- och taksäkring på skiffertak

På alla sorters tak måste det vara möjligt att färdas tryggt när taket behöver underhållas eller skorstenen behöver sotas. Vidare är det viktigt att det inte blir snöras från taket som kan skada människor eller djur. Säkringsutrustning anpassas efter lokala riktlinjer, byggnadens utseende och snöförhållanden i området. Stoneart levererar taksäkringsutrustning anpassat de gällande kraven.

Snöfångare

Snöfångare används för att undvika snöras från taket. Vårt system ger en  lösning som ser bra ut, som kan levereras till alla tak tillgängliga på marknaden.

Systemet består av konsoller som fästs på taket, innan det monteras ett räcke i konsollerna. Snöfångarsystemet monteras längs med hela takets bredd och gör det tryggt att färdas längs med bygget.

Jemtland snöfångarsystem går snabbt att montera och är inte överdrivet stort på taket.

Se produktinformation >>

Takstege

Takstegen består av moduler i tre steg som fäst i varandra och läggs uppe på taket, mot taknocket.

Jemtland takstege leveras i 30 och 40 cm bredd och i standard moduler på 1,15 m. Stegen ger en stabil och trygg ankomstväg till skorstenen. Takstegen fästs till taket med tillhörande anordning speciellt utvecklat för syftet. Om taket är långt (mer än 5 m) behövs flera fästen längre ned på taket för att hålla stegen nede på taket – detta är särskilt viktigt i vindutsatta områden!

Vid montering på taksten monteras anordningen för fäste under takstenen, mellan läktarna. Om flera fästen behövs längs med stegen används flera fästanordningar. På stegen kan man också montera snöfångare på sidan.

Se produktinformation >

Plattform för sotare

En plattform för sotare ger trygg säkring och en stadig arbeidsplats vid sotning av skorsten. Kan monteras på skorstenar som är högre än 120 cm, eller där sotaren behöver sådan. Plattformen kan justeras och passar alla olika vinklar på tak.

Se produktinformation >>

Skorstensplattform

Skorstensplattformen monteras bakom skorstenen, och ger en säker och stadig arbetsplats vid sotning av extra höga skorstenar. Kan användas på skorstenar med intill 3 meters höjd. Den kan slås ned när den inte används.

Se produktinformation >>

Takbro

En takbro ger säker och stadig tillgång vid färdsel på tak. Används för färdsel mellan flera skorstenar, eller för att komma till skorsten från taklucka.

Se produktinformation >>

Takkrok för säkerhetslina

Takkrok gir en god sikring for sikkerhetsline ved arbeid på tak. En takkrok ger säkring för säkerhetslina vid arbete på tak.

Takkrok för säkerhetslina anbefalls för alla som utför arbete på tak där annan säkerhetsutrustning inte ger tillräcklig säkerhet. Säkerhetslinan fästs enkelt på takkroken.

Se produktinformation >>

Säkring för stege

 Med säkring för stege undviker man skador vid att stegen inte skjuts i sidled. När en stege används för tillgång till tak, är det viktigt att denna säkras i toppen. Detta ordnas enkelt vid att montera säkerhetsmekanismer som gör tillgången till taket trygg och stadig.

Vi levererar två olika anordningar för säkring av stege. Den ena sorten fästs direkt på hängrännan och är universell; används både på hängrännor av aluminium och stål. Den andra monteras på takets läkter.

Se produktinformation >>

Underhåll

Produkter för säkring av tak och snöras produceras i metall med förseglande lack. Om förseglingen bryts, till exempel vid anpassning eller montering, kan det utvecklas rost. Leverantören anbefaller skyddande medel som Bengalack eller underställsmassa .

Om delen får skador på bakgrund av slitage eller andra skador, borde denna bytas ut.

Priser på taksäkring

I vår nettbutikk finner du priser på snøfangere og taksikringsutstyr.
Ønsker du et tilbud, fyll ut kupongen og vi kommer tilbake til deg. I våran webbutik finns priser på snöfångare och annan taksäkringsutrustning. Vill du ha ett erbjudande? Fyll ut schemat och vi kontaktar dig!

för prisförslag

Har du några frågor?

Du kan kontakta oss på telefon från kl 8-16 vardagar!

Telefon +47 33 17 99 80

Taksäkring

Retningslinjer og anbefalinger for taksikring omhandles av denne publikasjonen fra Byggforsk. Kan kjøpes og lastes ned her >>

Snöfångare

Søfangere omhandles i denne publikasjonen fra Byggforsk. Kan kjøpes og lastes ned her >>

BROSCHYR SKIFFERTAK - 28 sidor INSPIRATION

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskiffer på Instagram: Takskifer // stoneart.no/se

Stoneart har ett eget instagramkonto för takskiffer. Kolla in kontot för att få inspiration till dina egna projekter!