Glacier trampsten 40x40 cm
Mörk Oppdal trampsten 40x60 cm
Foto: Oppdal Sten AS
Ljus Oppdal trampsten
Foto: Minera Skifer AS
Alta Trampsten 50x50 och 50x100 cm
Mörk Oppdal trampsten 40x60 cm
Foto: Oppdal Sten AS
Previous slide
Next slide

Trampsten - enkelt att lägga / tidlöst och vackert

Tramphällar är ett enkelt sätt att få en praktisk gångväg i trädgården som passar in i terrängen. Hällarna läggs vanligtvis i höjd med terrängen, så att de inte är i vägen för folk, djur och robotgräsklippare. 

Trampstenar kommer med bestämda mått i olika storlekar. Kan läggas som gångväg, eller på en uteplats. Läggs på sand eller grus. Hällarna är enkla att lägga, flytta och återanvända. En ren naturprodukt, skonsam mot naturen och miljön.

Produkt40x40 cm40x60 cm40x120 cm50x50 cm50x100 cm60x80 cm80x120 cm
Lys Oppdal (Minera Skifer) XX XX
Mørk Oppdal (Oppdal Sten)XX X XX
Liskifer
Stoneart Glacier (produsert av Liskifer) X X X (1)
Altaskifer X X X
Dovreskifer X (2)

(1) Stoneart Glacier hällar har 30 mm tjocklek. Levereras i längder upp till 200 cm.
(2) Dovreskifer Moskus Trampsten är råkapad. Storlek 60/70 cm, 70/80 cm och 80/90 cm. Varierande bredder från 35 till 50 cm.

Trampsten kommer med tjocklek från 25 till 60 mm. Intervallet varierar något mellan produkterna. Stoneart Glacier har tjocklek på 30 mm, vilket gör den enkel att lägga.

Stora anpassade trampsten - rundade och varierande storlekar

Stoneart producerar stora trampsten av oregelbunden skiffer. De sorteras bort i produktionen när vi hittar bra ämnen. Skivorna är rundade och får en form som matchar stenbrottsskiffer. Anpassade trampsten är 60-70 cm breda och 80-120 cm långa. Genomsnittlig storlek 0,67 kvm. Skivorna justeras till en tjocklek av 25 mm. Tillverkad i mörk och ljus Oppdal och Dovre skiffer.

LJUS OPPDAL

MÖRK OPPDAL

LISKIFER

GLACIER

ALTASKIFER

DOVRESKIFER

NB! Bilderna över visar färg och yta på en enkel häll från de olika stenbrotten. Färgen och ytstrukturen vill variera mellan hällar från samma producent. Alla hällarna är delade i glimmerlaget. Ett undantag är Stoneart Glacier som är sågad skiffer – denna formen för kapning får fram de olika lagen i skiffern och ger ett vackert marmorliknande mönster.

PRISER PÅ TRAMPSTEN

Stoneart för trampsten från producenterna i Oppdal, Dovre, Lierne och Alta. För att spara både miljön och kostnader blir större partier av skiffern skickat direkt till kunden. Vi lagerför vissa format som skickas ut från vårat lager i Larvik eller Otta.

Trampsten - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Så här lägger du trampsten

Vill du ha en gångväg av skiffer i din trädgård? Det är enkelt att lägga själv – vi visar dig hur! Tramphällar av skiffer är både praktiskt, vackert och hållbart. Faktiskt så hållbart att skifferhällarna senare kan flyttas och användas på nytt en annan plats – även om de är flera hundra år gamla. Se i videon hur du enkelt kan uppgradera din trädgård.

Skiffern från Oppdal är enklare att anpassa och att få en rak kant än andra skiffersort – man gör en ripa i stenen och knäcker den i tu.

Din gångväg – formad efter terrängen

Stoneart kan anpassa stora hällar till din gångväg eller ditt uteområde. Du får både bredden och formen du önskar – tillpassat till terrängen.

1. Skicka oss en skiss med mått av området.
2. Den oregelbundna skiffern kapas och tillpassas av erfarna skifferarbetare.
3. Den färdigt anpassade skiffern numreras, fotograferas och packas.
4. Inom kort levereras produkten hem till dig.
5. Du monterar snabbt och enkelt gångvägen på endast en dag.
Läs mer om möjligheterna här >>

Prosjekter med trampsten

SKIFFER I TRÄDGÅRDEN - 40 sider INSPIRATION

SKIFER I HAGEN 600

Följ oss på Instagram: Bruddskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.