Previous slide
Next slide

Traditionellt - på ett nytt sätt!

Skiffer användes som takläggning av våra första förfäder här i norr där vädret är hårt.  Skiffer är ett starkt byggmaterial som är lätt tillgängligt – till en början användes hällarna som dom kom ut i från berget. Tunga hällar hämtades ut från lokala skifferbrott. Tyngden säkrade byggnaderna mot oväder, och dom stora hällarna skyddade byggnaderna i flera generationer.

Efter hand blev hällarna utformade så att dom passade i olika system – både fyrkantiga och rektangulära, alltså mindre och lättare format. Skiffer blev en handelsvara som kunde fraktas över stora avstånd.

Stoneart Hälltak går tillbaka till det ursprungliga. Stora hällar i olika storlekar där spelet i skiffern ger byggnaden ett unikt uttryck. Anpassad för montering med vår tids byggteknik.

Hälltak från Stoneart kostar inte mycket mer än ett skiffertak!

Sommarøy
Säsong 7 – avsnitt 4
Premiär 14. oktober 2021

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Det är enkelt att lägga takskiffer - när man vet hur!

Skiffertak är en gammal metod för att täcka taket, och var tidigare ett väl känt och mycket använt material hos alla byggmästare. Senare har det nästan utkonkurrerats av andra «moderna» material.

Stugfixarna Norge är vana vid att använda skiffer, och la hälltak som passade perfekt på den gamla ladugården på ön Sommarøy i norra Norge. Hälltak är en helt ny produkt av oregelbunden skiffer av sorten Ljus Oppdal, bearbetad i 20-30 mm tjocklek – hållbart, varaktigt och innovativt!

Stoneart kan skiffertak! Vi kan hjälpa dig eller din byggmästare att få ett tak som vill vara till glädje och nytta i generationer framöver. Om du behöver hjälp till monteringen, har vi samarbete med erfarna skifferläggare som har just takskiffer som sin specialitet. Skifferlägarna känner produkterna väl, är skickliga och mycket effektiva. 

Vill du veta vad Stoneart Hälltak kostar till just ditt projekt?

För att ge en oförpliktande prisuppskattning inkl. frakt till ditt hus eller stuga behöver vi endast veta:

– Antal kvadratmeter
– Postnummer för att uppskatta pris på fraktkostnader
– E-post og telefonnummer

Har du några frågor? Kontakta oss gärna!

Stoneart Hälltak - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta kontakt!

Ett riktigt vackert resultat!