Previous slide
Next slide

Skiffer på tak och uteplats - tidlöst!

Sommarøy är en ö ungefär en timme från Tromsö i norra Norge. Här blev en äldre ladugård från 1940 renoverad  av Stugfixarna Norge för att skapa en samlingsplats på dagar med dåligt väder.

Ön Sommarøy har 300 invånare, och är ett aktivt fiskesamhälle. Här produceras sill i en toppmodern anläggning innan den blir nedfryst och exporteras ut till hela världen. Det är en mycket väderutsatt plats, varför man behövde extremt hållbara lösningar för renoveringsprojektet. 

Stoneart levererade färdig anpassad Ljus Oppdal skiffer till uteplatsen. Skiffern var numrerad, märkt och fotograferad. Den står i rätt ordning när den levereras på pallen, så att den är enkel att lägga. På taket monterades ett nytt skifferprodukt – Stoneart Hälltak – i samarbete med Minera Skiffer.

Sommarøy
Säsong 7 – avsnitt 4
Premiär 14. oktober 2021

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Färdigt anpassad oregelbunden skiffer

På uteplatsen monterades Ljus Oppdal skiffer, anpassad till 25 mm format. En skiss skickades först till våran produktionsanläggning i Otta, där man sedan anpassade skiffern. 

Skiffern levererades numrerad för enkel montering – klart på en dag!

Stoneart Hälltak

I samarbete med Minera Skiffer har Stoneart utvecklat en helt ny produkt – Stoneart Hälltak. Skiffertaket monteras med fyra skruvar i varje häll och vertikalt överlapp. Levereras med jämn eller naturlig kant.

Takhällarna har justerats til 20-30 mm tjocklek, vilket gör taket hållbart på den väderutsatta ön.