Oregelbunden skiffer - färdigklippt efter dina mått
Oregelbunden skiffer - färdigklippt efter dina mått
Oregelbunden skiffer - färdigklippt efter dina mått
Oregelbunden skiffer - färdigklippt efter dina mått
Oregelbunden skiffer - färdigklippt efter dina mått
Previous slide
Next slide

Färdigklippt oregelbunden skiffer - klar för montering!

Stoneart tillpassar oregelbunden skiffer till ditt golv eller uteplats med hjälp av våra erfarna skifferhantverkare. Det gör vi i närheten av skifferbrotten, där vi har tillgång till de bästa råvarorna och hantverkarna. Produktionen sker i uppvärmd hall och med specialutvecklad produktionsutrustning för att klippa skiffern.

Vare sig du ska lägga skiffer ute eller inne, levererar vi normalt skiffern med justerad tjocklek, det går fortare att lägga, ger mindre förbrukning av fix/grus och gör det enklare att få ett gott slutresultat. Om du ska lägga på gjutet underlag, rekommenderar vi justerad tjocklek upp till 20 mm. Om du ska lägga på lösmassor, rekommenderas 20 eller 25 mm tjocklek – beroende på format och användningsområde.

Med färdigklippt oregelbunden skiffer kan du snabbt och enkelt sätta din egen prägel på trädgården eller  uteplatsen . Skiffer är ett starkt material. Ett underlag av fint grus och maskinsand är tillräckligt. Stora skifferplattor med över 2 cm tjocklek kommer att vara vackra och i princip underhållsfria i generationer.

Enkelt, snabbt, tidlöst och vackert!

Att lägga oregelbunden skiffer inne behöver inte bli ett komplicerat projekt. Vi levererar skifern helt färditillpassad till projektet.

På gjutet underlag monteras hällarna med kakelfix och en lite mer grovkornig fogmassa som går fint ihop med skiffern och fogbredden. Stoneart kan också levera fix och fog. Om skiffern ska läggas ute kan den läggas i vanllig maskinsand som också kan användas som fog. 

Ett skiffergolv är förhållandevis underhållsfritt, Inne använder man gärna en impregnering för att förenkla underhållet genom skydda mot oljor, fett och matrester. Utomhus brukar det räcka med att spola med en trädgårdsslang.

Skiffer är en miljövänlig naturprodukt. Utvunnen ur berget med enkel utrustning , förädlad och tilpassad, utan bruk av kemikalier. Med färdigklippt oregelbunden skiffer används all skiffern som transporteras til dig och vi minimerar onödig transport.

Skiffer som läggs på lösmassor ute är ett skonsamt ingrepp i naturen. Med en låg klimatpåverkan, reversibel och lätt att ändra eller bygga på vid senare tilfälle om så skulle önskas..

Beställningsprocessen

1. Du skickar en skiss med mått på golvet eller uteplatsen.
2. För upp öppningar och ingång. Skicka gärna med en bild på området.
3. Ge besked om vilket format och tjocklek på skiffern du önskar (mellan/stora)
4. Stoneart skickar dig en offert inkluderat frakt och leveranstid.
5. Produktionen sätter igång när du har accepterat offerten.
6. Golvarealen märks upp i produktionshallen och skiffern klipps till.
7. När golvet är färdiganpassat, numreras det och märks upp före det fotograferas.
8. Skiffern packas därefter i solida trälådor och skickas till den önskade leveransadressen.

Om du har några frågor, ring oss gärna eller skicka en e-post. Vi tar också gärna emot besök i Larvik, där du kan se produkterna och få mer information om vilka alternativ och möjligheter som finns.

Färdigklippt oregelbunden skiffer - förfrågan

Undrar du på totalpris på ditt projekt inkl. frakt. Eller har du några frågor om produkt eller montering. Ta gärna kontakt!

Lys Oppdal skifer
Mørk Oppdal skifer
Dovreskifer brudd
Liskifer brudd
Otta Pillarguri (mørk) skifer
Otta rust skifer

Stoneart lagerför skiffer från Oppdal, Dovre, Lierne og Otta på vår produktionsanläggning i Otta. Vi kan också leverera färdigtilpassad skiffer av Altaskiffer eller i Offerdalsskiffer på beställning. 

Vi kan också leverera färdigtilpassad skiffer till områden med krav om att det ska tåla biltrafik, Ta kontakt!

Oregelbunden skiffer inne

Oregelbunden skiffer kan användas i alla rum inomhus. Perfekt i ingångspartiet eller andra rum med högre slitage. Outslitlig och naturligt halksäker. Levereras normalt i 15 eller 20 mm tjocklek. Impregnering gör renhållning enkel og att golvet håller sig fläckfritt. 

Bruddskifer inne i gang

Oregelbunden skiffer ute

Kan monteras på gjuten platta eller på lösmassor( grus/maskinsand). På löst underlag  används helst stora häller och 25 mm tjocklek for stabliteten. 

Bruddskifer på uteplass fra Eventyrlig Oppussing Andøya episode

Körbar skifer ute

Skiffer i tjocklek på 4 cm lagd på ett stabilt underlag underlag, kan du köra på. Levereras i 4-6 cm tjocklek eller justerad till 5 cm. Skifferen sågas för att ge starka kanter., det er rakare linjer en vid klippt skiffer.

Kjøresterk skifer på Lørenskog kirkegård

Projekt med färdigtilpassad oregelbunden skiffer

Följ oss på Instagram: Bruddskifer // stoneart.no

Fin info för dig som har projektplaner eller bara har lust på lite inspirasjon og idéer.