Skiffer på terrassen

Skiffer på terrassen är et tåligt och underhållsfritt alternativ. Många planerar för tiden att tvätta och olja sin terrass av trä, vilket är nödvändigt för att hålla den fin och undvika skador och slitage. Skifferhällar på terrassen gör att du kan använda tiden till annat – skiffern sopas enkelt, sen spolas den ren med trädgårdsslangen. Skiffern bildades för mellan 6-800 miljoner år sedan, och kommer att hålla ganska länge på din terrass.

Stugan nedan finns att se på Norsk Hyttesenter på Hellerud i Oslo, Norge – den heter Midthø och är från hus- och hytteproducenten BoligPartner. Som alternativ till en terrass i trä har denna stugan fått en uteplass i oregelbunden skiffer från Stoneart och Oppdal Sten; Mörk Oppdal oregelbunden skiffer i stort format anpassat på produktionsanläggningen i Otta. Uteplatsen lades på grus inom loppet av några timmar.

Vedlikehold av treterrasse
Vedlikehold av treterrasse
Vedlikehold av treterrasse

Om du väljer skiffer framför terrass i trä går du miste om en hel del (säkert trevliga, men också tröttsamma) timmar med underhåll!

Naturlig yta

Skiffer är en naturprodukt med naturlig variation i färg och yta. Färgen ändras med himlen, årstiderna, vädret och ljusförhållanden.

Bra hantverk med respekt för tradition

Stoneart levererar färdig anpassad oregelbunden skiffer från vår produktion på Otta. Här har kunskapen och hantverket blivit till genom generationer. Stilen är klassiskt valvad, men variation i fogarna precis som en naturprodukt ska ha. Skiffern klipps med skiffersax. Varför det ger bäst resultat kan du läsa här >>

Flera tips…

Oregelbunden skiffer inomhus

I stugan Midthø finns mer skiffer från Stoneart. Vid ingångspartiet finns även Mörk Oppdal oregelbunden skiffer. Denna är i mindre format för att passa storleken på rummet. Skiffern är lagt på gjuten yta, och justerad till 15 mm tjocklek för att passa med parketten i vardagsrummet. Under skiffern finns värmekablar.

Stenpanel

På stugans fasad finns Vindfjell stenpanel från Stoneart som kontrast till trävirket. Du kan se på bilden att man har lagt en list intill stenen, som både är estetiskt vackert och skyddar skiffern mot spill när man ska fram med målarborsten. Vindfjell kan du studera närmare här >>

Takskiffer

Skifer på Terrassen

På taket ligger Stoneart takskiffer. Grå fyrkant i 50 x 50 format. Taket skiljer stugan från de andra stugorna, och vill dessutom hålla sig vackert oavsett väder – i år efter år.

Vill du se närmre på detta projektet? Norsk Hyttesenter finns 10 minutter från Oslo och håller öppet hela året.

Har du några frågor? Kontakta oss här.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Andre artikler

Skiffer på terrassen

Skiffer på terrassen är et tåligt och underhållsfritt alternativ. Många planerar för tiden att tvätta och olja sin terrass av trä, vilket är nödvändigt för